Водогрејните котли DakonEra се погодни за греење на мали апарати за домаќинство и корпоративни простории, како и за загревање на санитарна топла вода. Како гориво користат дрво пелети со дијаметар Ø 6 - 8 mm.

Котли GreenEcoTherm 3 генерација GreenEcoTherm 3 генерација горилник

 

ПРЕДНОСТИ:

 • Стандардна Опрема : Автоматизирана пелетна горилник од серијата ЕРАТО GP, обезбедува автоматски и оптимален процес на согорување; дрвен бункер за пелети со капацитет од 80кг; гарнитура алати за чистење;
 • Компактен и едноставна челична конструкција, овозможува динамична работа, лесна инсталација и одржување;
 • Компактно управување, интерфејс табла и излезни конектрои на задниот дел од котелот;
 • Лесно регулирање на топлинската енергија во широк опсег;
 • Способност за работа со собен термостат ( неделен програматор );
  Пелети за парно греење
 • Атрактивна цена и ниски оперативни трошоци;
 • Висока сигурност и ефикасност;
 • Ниска емисија;
 • Интегрирани заштити на безбедност;
 • Се карактеризира со тивка и беспрекорна работа;
 • Одговара на најстрогите барања за работа на ЕУ;
 • Котлите се нудат во две варијанти, монтажа на горилникот од лева или десна страна.
 • Страничен вентил за подесување на количината на свеж воздух;
 • Лесно прилагодување на моќноста преку надворешно поставен потенциометар;
 • Рачна модулација - обезбедува оптимална работа и емисии во дозволените норми, преку синхронизација на бои помеѓу вентилите за регулирање на силата и поднесувањето на свеж воздух;
 • Стандарден комплет со температурни налепници - сопствена, патентиран систем за сигнализација при потреба од чистење на горилникот;

 

 

Камини на дрва 2015

Камини на дрва

Камини на пелети

Камини на пелети

Правосмукалка за пепел

Правосмукалка за пепел

Scroll to top