Дистрибуција пелети

Пелети за греење, дистрибуција

Камини

Камини на дрва

Парно греење

Котли за пелети

Емајлирани бории

Емајлирани бории

Репроматеријали

Заштитна боја, изолациони заштити на печки, керамичко стакло

Камини на пелети 10kW

 


Господари со топлината која ја ослободуваат пелетите и го подига расположението во вашиот дом со својата моќност од 10 kW - идеални за затоплување на простор од 80-100 m². Овој камин на пелети е висок само 105 cm кои ненападно ќе се вклопат во вашиот ентериер.

karina 10kw kamin peleti

ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Димензии: 48,5cm x 63cm x 105cm
 • Максимална површина на загревање: 90m²
 • Номинална излезна топлина: 10kW
 • Потрошувачка на гориво на час: min. 0,6Kg/h max. 2,1Kg/h
 • Редуцирана излезна топлина: 3kW
 • Автономија на работа при номинално загревање: 7h
 • Ефикасност при номинална излезна топлина: η% 90.1
 • Автономија на работа при редуцирано загревање: 22h
 • Ефикасност при редуцирана излезна топлина: η% 90
 • Тежина: 125Kg
 • Капацитет на полнење: 15Kg
 • Потрошувачка на електрична енергија: 360W
 • Приклучок за електрична енергија: 230V / 50Hz
 • Дијаметар на издувна цевка: 80mm 

 

За повеќе детали посетете го нашиот изложбен салон. 

   

Камини на дрва 2015

Камини на дрва

Камини на пелети

Камини на пелети

Правосмукалка за пепел

Правосмукалка за пепел

Scroll to top